Pikantní hovězí maso na zázvoru s Perfect Dish rýží

Zázvor se velmi hodí k hovězímu masu. Ideálně vám zvýrazní chuť hovězího masa ve vlastní šťávě. A pokud chcete o něco více pikantní chuť, přidejte čerstvou chilli papričku. Nemáte-li právě k  dispozici čerstvý zázvor, můžete použít i sušený. Tmavá sametová  omáčka vás omámí svoji chutí a je v dokonalé kombinaci s Perfect Dish rýží, která dokáže vstřebat všechny voňavé chutě. Ozdobte čerstvým koriandrem.

Postup

Připravíme si maso na kostky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na menší nudličky. Ve větším kastrolu, nejlépe s těžkým dnem si rozehřejeme olej a přidáme zázvor a necháme jen chvilku osmahnout. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a stále mícháme než se maso zatáhne. Přidáme mouku a ještě chvíli mícháme a odškrabujeme ze dna, aby se nepřipálila. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme sůl a čerstvě namletý pepř a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso nebude měkké. Ochutnáme a podle chuti můžeme přidat nakrájenou chilli papričku. Zatím si důkladně v horké vodě propláchneme Perfect Dish rýži, poté ve studené a řádně okapeme. Dáme na 2 minuty do mikrovlnné trouby zahřát a podáváme s masem a omáčkou ozdobené chilli papričkou a čerstvým koriandrem

ryze

Perfect Dish Rýže

Můžete sehnat na našem E-shopu za skvělé ceny

Ingredience

  • 1 balení Perfect Dish rýže
  • 800 g zadního hovězího masa na kostky
  • asi 50 g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce lehkého olivového oleje
  • 1 chilli paprička
  • asi 1 litr hovězího vývaru
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • čerstvý koriandr na ozdobu