Chilli con carne s Perfect Dish rýží

Dopřávat si tuto mexickou pochoutku můžete i když držíte dietu. Místo rýže zvolte perfect dish rýži a nechte se unést pikantní chutí omáčky s hovězím masem a červenými fazolemi. Chilli papriku anebo i sušené chilli plátky dodávejte podle chuti a odolnosti k pálivým chutím.

Postup

 Ve větším kastrolu s těžkým dnem zahřejeme olej a osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Chvilku osmažíme a přidáme mletou papriku, skořici, pálivou papriku, mletý kmín a cukr a vše na mírném ohni necháme ovonět a zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a znova zamícháme. Nalijeme z konzervy nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme,  přidáme hovězí vývar, zakryjeme a za občasného  míchání dusíme pod pokličkou asi 25 minut. Mezitím jen lehce okapeme fazole, neproplachujeme je a přidáme k masové směsi. Zamícháme a ještě podusím asi 10 minut a necháme pak chvilku stát, tím se ještě zlepší chuť pokrmu.  Perfect Dish rýži propláchneme horkou a studenou vodu, okapeme a dáme zahřát do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Masovou směs ochutíme, přidáme podle chuti trochu majoránky, popřípadě sušené chilli vločky a podáváme s teplou Perfect Dishrýží ozdobené lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvým koriandrem.

ryze

Perfect Dish - rýže

Můžete sehnat na našem E-shopu za skvělé ceny

Ingredience

  • 1 balení Perfect Dish rýže
  • 400 g mletého libového hovězího masa
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 malé kostky cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 červená paprika (nejlépe kapie)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 litru hovězího vývaru
  • 400 g sekaných rajčat v nálevu
  • 400 g červených fazolí (Kidney beans) v konzervě
  • 1-2 lžičky mořské soli
  • čerstvě namletý pepř
  • zakysaná smetana na ozdobu
  • kousek čerstvého koriandru
  • sušené chilli vločky pro získání více pálivé chutě