Hráškové lívanečky s Perfect Dish špagetami a sweet chilli omáčkou

Osvěžující hráškové placičky jsou obdobou bramborových placek, bramboráčků. Jsou hned hotové, protože se připravují v mixéru. Také jsou ovoněné bazalkou a spolu s hráškem a špaldovou moukou mají výbornou chuť. Skvěle se hodí k rostlinným špagetám a nezbytná je sladko pálivá omáčka ( Sweet chilli sauce), dodá pokrmu pikantní chuť. Ideální vegetariánské jídlo. Podávejte teplé. Můžete doplnit i zakysanou smetanou.

Postup

Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Poté přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku. Rozmixujte v hladké těsto, přidejte zbylý hrášek a lžící postupně těsto dávkujte na pánev s rozpáleným olejem. Pečte do zlatova.  Ozdobte lívanečky lístky bazalky a podávejte propláchnutými, okapanými a lehce zahřátými nudlemi a pikantní sweet chilli omáčkou. Placičky také můžete namáčet v dipu ze zakysané smetany.

Pro milovníky masa, opečte pár plátků slaniny a nakrájejte jí na menší kousky a ozdobte jimi hráškové lívanečky. Ty jsou jednoduše neodolatelné jen tak samotné anebo i se slaninou!

 

spaghetti

Perfect Dish Spaghetti

Můžete sehnat na našem E-shopu za skvělé ceny

Ingredience

  • 1 balení Perfect Dish Spaghetti
  • 3 větší stonky bazalky
  • 5 polévkových lžic mléka nebo smetany
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku špaldové mouky
  • 1/2 malé lžičky prášku do pečiva
  • 350 g hrášku (i mraženého)
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 5 lžic omáčky sweet chilli
  • lehký olivový olej na smažení
  • na dochucení: zakysaná smetana
  • na ozdobu: bazalkové lístky